Jægernes Airbnb – tjen lidt ekstra på din jagt

Deleøkonomien har i de senere år tromlet ind over store dele af verden. De fleste af os kender eller bruger allerede deleøkonomitjenester, som GoMore, Uber, Airbnb osv. Det er alle tjenester som oplever en kraftigt stigende anvendelse rundt omkring i verden og hos os danskere og nu er tiden for deleøkonomien så også kommet til jægere og lodsejere, til at dele deres jord eller jagt med andre jægere. Dette indlæg vil omhandle jægernes Airbnb og hvilke muligheder det giver de danske jægere og lodsejere.

De danske jægere har nu mulighed for at købe eller sælge jagt gennem internet platformen Jagder.dk, som har til formål at være for jægerne, hvad Airbnb er for udlejning af værelser og privatboliger.

Platformen fungerer på den måde at man opretter sig, som enten jagtkøber eller jagtudbyder. Jagtudbyderen har så mulighed for at indsætte annoncer for jagter som udbydes. Det kan være f.eks. være 1 dags fasanjagter, andejagt, bukkejagt osv. I annoncen oplyses prisen og øvrige oplysninger om jagten såsom dagens program, forventet vildtudbytte og øvrige relevante oplysninger og hvad der er inkluderet i prisen. Det er jagtudbyderen som er “jagtherre” på selve jagten.

Jagder.dk stiller kontrakter til rådighed, så der ikke bliver uoverensstemmelser mellem køber og sælger. Det er gratis for en jagtudbyder at udbyde en jagt. Det er kun hvis jagten bliver solgt at Jagder.dk opkræver et gebyr på 10 % af jagtens pris.

Jægernes Airbnb

Billede fra Jagder.dk – Jægernes Airbnb.

At danske jægere og lodsejere har mulighed for at leje og udleje jagt er ikke noget nyt fænomen, sådan har det været i årtier. Men det er heller ikke den traditionelle måde at leje og udleje jagt på, som jeg anser, som den største fordel for jægernes Airbnb. Hidtil har det været meget normalt at man som jæger skulle ud at leje jagt for at komme på jagt. Dette kunne f.eks. ske ved at melde sig ind i et konsortie, leje et jagtrevir af en lodsejer for et eller flere år ad gangen eller købe en dagsjagt på f.eks. fasaner, som nemt kan koste 350 kr./fasan.

Med jægernes Airbnb, Jagder.dk, har lodsejere og jægere nu flere muligheder og fordele ved at leje og udleje jagt. Jagder.dk har nemlig gjort det meget nemmere at leje og udleje jagt mellem private jægere og lodsejere.

Lettere adgang til jagt for bl.a. nyjægere

En klar fordel ved de muligheder, som Jagder.dk tilbyder, ligger i at nyjægere nu har lettere adgang til jagt, uden det skal være en alt for bekostelig affære. Derudover har nyjægere mulighed for at opleve forskellige former for jagt og at tage ved lære af andre mere erfarne jægere som evt. står for jagten eller deltager i jagten.

Der er i de senere år sket en demografisk udvikling i forhold til hvem der har jagttegn. Førhen var det ofte folk fra landet eller fra gårdene som gik på jagt. Men i de senere år er der sket en meget kraftig stigning med folk fra de større byer, som tager et jagttegn. Det er ligeledes en god mulighed for folk fra byen med jagttegn, som ikke lige har 10-20 hektar i baghaven at gå på jagt, for at komme på jagt. For dem er jagt blevet mere tilgængeligt, med den nye platform Jagder.dk.

Derudover så er der også en stor grad af fleksibilitet ved at man kan vælge meget specifikt, hvilken jagt man ønsker og man har mulighed for at dyrke jagt uden man skal melde sig ind i et konsortie eller at leje et jagtområde til en årlig fastlagt leje, hvor man skal stå for fodring af vildtet osv. Det er altså også en god måde at komme på jagt på, uden at binde sig alt for meget tidsmæssigt, hvis man som mange danskere har en travl hverdag med job, venner, børn osv.

Mere natur -og vildtpleje

Ser man på fordelene for lodsejere og landmænd så ser jeg en klar fordel ved at lodsejere og landmænd, som selv går på jagt har mulighed for at udleje jagt til andre jægere, selvom de også selv benytter sig af jagten på reviret. Det kan give dem en ekstra økonomisk indtægt til for eksempel vildtpleje eller udsætning af fasaner og ænder. Mange steder sætter private lodsejere og landmænd selv fasaner og ænder ud for så herefter at invitere jagtkammerater, venner og kollegaer med på jagt. Det er ikke gratis at udsætte fasaner og ænder, og selve jagtreviret skal også vedligeholdes med vildtpleje, såsom såning af vildtblandinger, etablering af vildtstriber og andre gavnlige tiltag som sikre vildtets og andre arter, som insekter osv. de bedste levevilkår. Til at sikre vildtpleje og evt. udsætning, er det en kærkommen håndsrækning, hvis man kan tjene lidt ekstra på sin jagt, til at dække en del af udgifterne ved at udbyde forskellige former for jagt gennem jægernes Airbnb.

I en tid hvor de danske landbrug er meget effektiviserede og alt jord helst skal udnyttes til produktion, så kan en ekstra indtægt gennem udleje af jagt måske give landmændende et incitament til at gøre noget ekstra for naturen og vildtet, når de nu har nem adgang til udlejning af jagt. Jagtudbydere på Jagder.dk vil, som jeg ser det, primært være relevant for landmænd eller lodsejere, som selv går på jagt og selv udsætter ænder og fasaner, og selv står for den løbende vildt -og naturpleje.

Jeg synes at jægernes Airbnb er et godt koncept, som er en win-win situation for både jagtkøbere og jagtudbydere samt for naturen, da jeg tror at de ekstra penge der kan tjenes ved at udbyde mindre jagter vil kanaliseres over i forbedret natur -og vildtpleje.

Jeg har selv tænkt mig at prøve at købe en jagt på Jagder  for at se hvordan det fungerer og herefter komme med en anmeldelse af oplevelsen her på siden. Men ellers vil jeg hilse jægernes Airbnb velkommen, og glæder mig til at følge deres udvikling fremover.

Ville du overveje at leje/udleje jagt gennem Jagder.dk?

View Results

Loading ... Loading ...
Dette indlæg blev udgivet i Andejagt, Bukkejagt, Duejagt, Selskabsjagter. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>