Duejagt,  Jagt med haglgevær

På duejagt

Idag har jeg tilbragt en fantastisk formiddag i duejagtens tegn sammen med to jagtkammerater i høj solskin. Duejagt er tit meget uforudsigeligt og jeg har tit oplevet at man nærmest kan falde søvn fordi der er langt mellem duerne. Dette var bestemt ikke tilfældet idag.

Forholdene var idag noget nær perfekt for duejagt. Solen skinnede, let frost og de sidste krampetrækninger fra stormen Bodil florerede stadig i luften, hvilket gjorde forholdene ideelle.

Skovkant med majs

Vi sad i kanten af en skov på ca. fire hektar og med fem rækker majs som skjul. Vi var på forhånd bevidste om at duerne normalt trækker meget lige netop dette sted. På de tilstødende marker har der været dyrket majs. Så der står nu kun majstubben tilbage på marken. Majsstubbe tiltrækker duer da der er masser af føde til dem på høstede majs marker.

Duejæger i majsen
Duejæger i majsen

Kl. 8:40 ankom vi til reviret. Duerne var på dette tidspunkt allerede i luften. Og der var rigtig mange. Normalt sidder man og venter meget på duejagt. Men idag væltede det indover os med duer. Efter 10 minutter var de første 5-6 duer skudt.

Vi havde selvfølgelig medbragt den obligatoriske kaffe men der var ikke tid til at smage på den, fordi der hele tiden kom duer. Et luksusproblem.

Skovdue i majs
Skovdue i majs

Jeg må nok indrømme at skydningen i dag ikke var for god. Dagen endte med 21 duer og rigtig mange huller i luften. Men der var stort set ingen ventetid og der var hele tiden duer i luften. Jagten blev afsluttet kl. 12.

Parade duer
Dagens parade Duejagt

Eftermiddagen blev efter en velfortjent tur på sofaen brugt til at pille og ordne duerne.

Duerne bliver pillet
Duerne bliver pillet

Endnu en fabelagtig jagt dag veloversået. Imorgen står den på riffeljagt på råvildt og dåvildt. Mere om det i næste indlæg.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.