Jagt med haglgevær,  Selskabsjagter,  Videoer

Rævepelsen var en snydepels…

Som lovet kommer her en beretning og en video fra vores jagt i lørdags.

For mit vedkommende startede dagen allerede kl 06:55. Når jeg siger allerede er det fordi jeg var til julefrokost aftenen før og kun havde fået 4 timers søvn. Dette fik også en vis indflydelse på min skydning den dag, som ikke er noget jeg snakker højt om. 1 en kok og 1 høne blev det dog til.

Jagten startede som altid med en parole, hvor dagens retningslinjer og dagens såter blev gennemgået. Derefter bliver jægerne delt op i skytter og drivere. Vi var 14 jægere og 7 hunde.

Jagt november 2013

I den første såt var der mange fasaner, 25+ ihvertfald. Der blev skudt 8 fasaner og 3 ænder i denne såt. Dette skyldes at der var mange lave fasaner, som der ikke blev skudt til og som videoen vil afsløre også et par forbier.

I dagens 2. såt som er et moseområde med en masse siv, skulle der ikke gå længe før en stor hanræv snød driverkæden. Ræven løb mellem to jægere som ikke fik skudt på den, da de først så den meget sent og der løb hunde frit. Drøn ærgerligt! Men hellere lad den løbe end et skud som kunne være til fare for hundene.

I den anden ende af mosen var der 6-7 fasaner. Hvoraf de tre blev nedlagt.

På vej til dagens 3. såt blev endnu en ræv lettet. Denne gang gik alle med knækket bøsse og der var derfor igen ingen skud til den. Rævene snød os denne dag godt og grundigt. Vi må tage revanche på en rævejagt i januar.

På trods af endnu en ræv, var der rigtig mange fasaner i denne såt. Disse fasaner bliver oftest lettet ca. 100-200 meter væk fra skytterne og kommer ofte i høj fart, højt ud over engen. Denne dag var ingen undtagelse og som man vil kunne se i videoen kom der nogle gode høje fasaner.

Jeg kan dog ikke sige mig fri for at jeg bommede et par fasaner på min post. Men sådan kan det gå. I sidste weekend skød jeg 3 fasaner i 3 skud, og i denne 2 fasaner i 9 skud. Ikke for godt…

2013-12-03_141824

 

Vejret var helt fint og som det fremgår af ovenstående billede kiggede solen i perioder frem i det sydfynske landskab.

I den 4. såt blev der skudt 3 fasaner.

I den 5. og sidste såt, som består af et læhegn og et majsbælte som man kan se på billedet nedenfor, var der ingen fasaner. Vi havde ellers haft store forhåbninger til denne såt da der på den foregående jagt havde været godt med fasaner som var godt flyvende.

2013-12-03_141256
Læhegn og majsbælte, ideelt som dækning for fasaner og agerhøns + føde grundlag for fasaner, agerhøns, duer og råvildt

Dagens parade blev 21 fasaner og 3 ænder. Det var vi egentlig rigtig godt tilfredse med. Taget i betragtning at det var årets 3. jagt. Efter jagten var der jagtfrokost og kaffe.

Desværre blev der ikke skudt nogen af de to ræve som blev set, hvilket selvfølgelig er ærgerligt.

Videoen fra dagen kan du se her:Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.