Vildtkamera
Bukkejagt,  Dåvildt jagt,  Riffel-jagt

Vildtkamera – 5 gode råd.

Vildtkamera

Der er mange forskellige varianter af vildtkameraer. I dette indlæg vil vi ud fra vores egne erfaringer komme ind på, hvilket vildtkamera du får mest glæde af. Hos Huntersblog har vi i mange år haft stor glæde af vores vildtkameraer, som har været placeret flere forskellige steder på vores jagtarealer. Optagelserne og billederne har givet os et rigtig godt indblik i vildtbestanden og bevægelsesmønstret for dyrene. Hvis du er nysgerrig på, hvad der foregår på dine jagtarealer, er et vildtkamera et rigtig godt køb.

Hvad er et vildtkamera?

Et vildtkamera er i sin enkelthed et kamera/videokamera med indbygget bevægelsescensor. Det vil sige, at der bliver taget billeder eller video, når kameraet registrerer bevægelser i nærheden af kameraets vinkel. Derfor er det ideelt at opsætte kameraet i jagtøjemed. Derudover kan det bruges til “overvågning” af bygninger, lader eller andre områder, med behov for et ekstra øje.

Hvilket vildtkamera skal jeg vælge?

Det store spørgsmål er som altid; hvilket kamera skal jeg vælge? Derfor har vi samlet nogle bud på, hvilke overvejelser du bør gøre ved køb af et vildtkamera samt et par gode råd til opsætningen. 

De fleste vildtkameraer kan som udgangspunkt tage både billeder og optage video. Derudover kan man få kameraer med internet via simkort. Det betyder, at du kan tjekke kameraets aktiviteter hjemmefra i stedet for at gøre det fysisk, hvor kameraet er sat op. Kameraet kan sende billederne til din telefon via en app eller til din mail – ofte i rigtig god kvalitet. Men denne type kamera er ofte en dyr løsning.

Hvis du derimod kan acceptere et vildtkamera uden internet og billeder i topkvalitet, findes der gode og billigere alternativer. Vi har i mange år haft denne løsning på vores jagtarealer, og det fungerer ganske fint. De seneste år har vi dog fokuseret på en forbedret billedkvalitet, men fastholdt et vildtkamera uden internet. Så tjekker vi det, når vi alligevel tager ud for at fodre.

5 gode råd til dit vildtkamera

  1. Vurdér dit behov. Bor du tæt ved dine jagtarealer, kan et vildtkamera uden simkort og internet være at foretrække, så du har nem og hurtig adgang til kameraet. Bor du der imod langt væk fra dit jagtrevir, kan det være en rigtig god og tidsbesparende løsning at have kamera med simkort (internet). 
    Vurdér ligeledes hvilket behov du har for billedkvaliteten. Skal det være helt i top eller er det OK med et mindre godt billede? Vil du blot have en fornemmelse af, hvad der foregår på dine jagtarealer, kan billedkvaliteten betyde mindre.
  2. Opsætning. Hvis du er udfordret på den tekniske front, er det en god ide at vælge et kamera med nem opsætning f.eks. et, der har dansk som muligt sprog. 

  3. Bevægelse. Når du opsætter kameraet på dit jagtrevir, bør du være opmærksom på  grene, buske og lange græsstrå. Hvis du opsætter kameraet lige foran disse, får du en masse billeder af “ingenting”, da sensoren registrerer bevægelser fra grene og buske, blot det blæser en smule.

  4. Placering. Opsæt kameraet ved overgange over render, åer, dyreveksler, søer eller foderpladser, hvor dyrene ofte færdes. Derudover bør du overveje at sætte det, så kameraet tager billeder mod syd for at undgå billeder med blændende sollys i linsen. Dette kan undgås, hvis der er træer eller lignende, som skygger for solen.
  5. Vedligehold. Tag gerne kameraet hjem et par gange om året for at rense og “tørre” det og udskifte batterier.

Se udvalg af vildtkameraer her


Bresser – Observation 8MP Vildtkamera

Vildtkamera til jagtVildtkamera med de nødvendige funktioner. Optager automatisk aktivitet ud på 20 meters afstand, ved bevægelsessensorer. Kameraet optager video i full HD og billeder i høj opløsning. Mulighed for instille videovarighed på 10, 20, 30 eller optil 60 sekunder. Leveres inkl. monteringsrem og usb kabel. 
Pris 799 kr. 


Hunter – Basic vildtkamera (24MP)

Vildtkamera til jagtVildtkamera med basisfunktioner som billeder og video. Billeder i 24 mp og video optages i 1080p. Vildtkameraet har den fordel at det er fremstillet med menuer på nordiske sprog, hvilket sikrer at du hurtigt kommer igang. Vildtkameraet er forprogrammet til jagt eller til brug indefor sikkerhed. Billederne vises med info om temperature, batteri, tidspunkt og dato.
Alt i alt et godt vildtkamera med basisfunktionerne og menuer på nordiske sprog.
Pris 999 kr.
 


Bolyguard – BG584 24 MP vildtkamera

Det optimale vildtkamera med fuldt udbytte. Vildtkameraet er udstyret med 4g LTE teknologi – den nyeste teknologi indenfor vildtkameraer. Kameraet er klar til brug og der medfølger sim-kort. Billederne som bliver taget bliver sendt direkte til din telefon eller mail. Du har også mulighed for at sende sms til kameraet og modtage livebilleder. Sim-kortet inkluderer 3 mdr. gratis abonnement til Telia. Derudover er der monteret usynlige dioder, så vildtet ikke bliver generet unødigt. 
 Pris 2.699 kr.
  

 

 

 

 

 

Har du lyst til at læse mere om jagt og udstyr?  

Læs vores indlæg om skydetårn

eller 

Bukkejagt og bukkefeber

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.