Dåvildt jagt,  Riffel-jagt,  Riffeljagt,  Videoer

Video fra dåvildtjagt

For nylig var huntersblog.dk på riffeljagt og det skulle vise sig at blive en meget intens og hurtig jagt.
Formålet med jagten var at se om det var muligt at skyde enten et rådyr eller et dådyr. På jagtreviret er der normalt gode muligheder for både at møde råvildt og dåvildt.
Kl. var ca. 13:00 da vi parkerede bilen og begyndte at gå ned mod engen, hvor dyrene ofte befinder sig. På vej ned mod engen gik vi over en stubmark, hvor vi mødte kongefasaner. Kongefasaner er normalt ikke noget man ser ret tit, og vi ved heller ikke om det er nogen der er sluppet ud et sted fra eller hvor de kom fra. Men de var der ihvertfald, som man også kan se i nedenstående video fra dåvildtjagten. Grunden til vi tror at de var sluppet ud et sted fra er, at de ikke var bange for os, som man også kan se i videoen nedenfor.

Vi kom nu helt ned til engen, stadig med kongefasaner rundt om os, og ved første øjekast ned på engen ser vi 2 dådyr. Det ene løber væk, mens det andet bliver stående. Hurtigt griber min bror riflen og lægger an til skud fra en position siddende på hug. Få sekunder efter lyder skuddet og dådyret forender på engen. Der var tale om en spidshjort.

Det hele gik så stærkt så ingen af os nåede at få “bukkefeber” før efter dyret var skudt.

Mens vi står og brækker dyret kommer en fuldskuffel pludselig til syne. Vi gør dog ikke noget da den havde set os, og vi havde rigeligt at gøre med at brække dyret og få det fragtet tilbage til bilen.

Det blev en meget hurtigt og intens jagt, som gav godt med kød til fryseren. Det var hårdt arbejde at slæbe det brækkede dådyr tilbage til bilen.
Nedenfor kan man se en fin lille video fra den intense dåvildtjagt. Husk at se den i HD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.