Duer på Vildtkrog
Duejagt,  Jagt med haglgevær,  Videoer

Nordiske duer på træk

Imorges var jeg en tur på duejagt i skoven med min bror. Vi startede jagten ved solopgang. Det var overskyet og meget tungt i vejret, ikke ligefrem perfekt vejr til duejagt, men det skulle prøves og tiden var sat af. Vi håbede på at der ville være nordiske duer på træk.På vores revir har vi en mindre skov, hvor duerne normalt trækker meget fra solopgang og en 1-2 timer frem. Så vi satsede på at det også var tilfældet idag og at det ville være nogle nordiske duer på træk i blandt.

Vejrudsigten havde lovet regn op af formiddagen, så vi var bekendt med, at det kunne blive en kort fornøjelse. Jagten varede da også kun fra kl. 8:45 og en time frem, før regnen begyndte. Men denne ene time var til gengæld begivenhedsrig og der var godt med duer.

Det blev til 5 duer i 19 skud. Det skal nævnes at jeg kun havde taget 19 patroner med, da jeg på forhånd ikke havde regnet med vild aktivitet, grundet det dårlige vejr. Heldigvis var det begyndt at regne da jeg løb tør. Så den ellers utilgivelige fejlvurdering af patroner, fik i denne situation ikke den store betydning.

Jeg tror at mange af duerne er nordiske duer på træk. Dette vurderer jeg udfra størrelsen på de flokke der kom ind over, samt at 3 af de skudte duer var mere magre end dem man oplever tidligere på efteråret.

Vores halvandet år gamle FT Spaniel Freja fik lov at apportere duerne bagefter. Den er så småt ved at være klar til at komme med på jagt. Det er planen at den først for alvor skal med på jagt fra efteråret 2014.

Alt i alt var det et kort men intensivt morgentræk.

Der er taget en kort video fra dagens duejagt. Den kan ses her:

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.