billede fra jagt november 2013
Jagt med haglgevær,  Selskabsjagter

Jagt som networking

I dette indlæg vil jeg fokusere på, hvordan det at gå på jagt kan få indflydelse på ens professionelle karriere ved at bruge jagt som networking. Der er masser af forskellige grunde til, hvorfor folk går på jagt og hvad det er der får dem til det. Om det er naturoplevelsen, spændingen eller det at skyde et stykke vildt er forskelligt fra jæger til jæger.

For mange, mange generationer siden var vores forfædre alle jægere. De jagede ikke for fornøjelsen, det sociale samvær, eller for at nyde naturens skyld. De jagede for at overleve og jagt var deres entydige levevej. Der findes stadig den dag idag steder rundt omkring i verden, hvor befolkninger eller stammer udelukkende lever af at jage, men disse er vel efterhånden en uddøende race.

Er jagt bare jagt, eller kan kan jagt bruges til andet end bare at skyde vildt og spise det?

I dagens Danmark er jagt ikke længere et spørgsmål om overlevelse for den enkelte jæger. Det er måske mere et spørgsmål om at vende tilbage til fortidens og forfædrenes stolte jagtinstinkter og tidligere generationers traditioner for jagt. Det er i høj grad også en mulighed for at opleve naturen og det sociale samvær med andre jægere.

Netop det sociale samvær med andre jægere er vigtigt. Et godt eksempel på, hvad det sociale samvær ved jagt kan bruges til er netværksopbygning eller networking, som det så populært hedder. I det moderne samfund er networking et ord man hører igen og igen. Jagt som networking er hvad enten man er ung eller gammel altid en god ide. Et stort og bredt netværk er aldrig en dårlig investering.

Hvordan hænger jagt og netværk så sammen? Det kan både være med nye jagtkammerater for øje, ud fra et karriere -og erhvervsmæssigt synspunkt eller måske med noget helt tredje for øje.

Hvis vi tager udgangspunkt i det rent karrieremæssige synspunkt, så er jagt et fantastisk redskab til at udvide sit netværk på. Hvad enten det er selskabsjagter, konsortiejagter, jagttegnsundervisning, hundetræning eller jagtrejser, så møder man utrolig mange mennesker med vidt forskellige jobs og karriere, men alle med fælles hobby. Nemlig jagt. Denne fælles hobby og fælles forståelseshorisont for jagt gør det utroligt nemt at skabe nye relationer som potentielt kan anvendes i ens professionelle liv.

Benyttelse af jagt som networking bør være uformelt og helst ikke handle for meget om arbejde.  Husk på, at de fleste måske går på jagt for at få tankerne væk fra dagligdagens arbejde, så vær påpasselig med hardcore faglig arbejdsrelateret snak.

Men jagt kan altså være en god måde at skabe en kontakt til en potentiel ny kunde eller arbejdsgiver i en tid, hvor praktikpladser og jobs ikke hænger på træerne. Det lyder måske kliché agtigt, men det at kende nogen, som kender nogen, bærer indimellem frugt.

Lad mig give et eksempel på hvordan jagt har skabt en forretningsforbindelse mellem to jægere som ikke kendte hinanden i forvejen;

Jeg var på en jagt for nyligt hvor to af gæsterne falder i snak over frokosten. De kendte ikke hinanden og de havde ikke mødt hinanden før. Den ene sælger løg og den anden arbejder i et firma som bl.a. producere og sælger forskellige slags sække. De finder så ud af at løgsælgeren køber sine løgsække alt for dyrt, i forhold til hvad sækkeproducenten kan sælge sine sække for.

Det ender med at de laver en aftale, hvor løgsælgeren fremover køber løgsække gennem sækkeproducenten. Begge parter har altså fået noget ud af aftalen og det hele startede med en ganske almindelig efterårsjagt.

Det var et eksempel fra det virkelige liv, der viser hvorfor jagt ikke bare er jagt, men også at jagt kan bruges som networking.

Med networking for øje så kan jagt være meget mere end bare jagt. Derfor når du tager et jagttegn får du ikke bare lovens ord for at du må gå på jagt. Du får også en mulighed for at møde en masse nye spændende mennesker.

Så hvad enten du er tømrer, advokat eller skorstensfejer så tænk over jagt som networking næste gang du er på jagt. Hvem ved måske møder du din næste arbejdsgiver, nye forretningsforbindelse eller bare en ny jagt kammerat på en jagt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.