Røget fasanbryst med røræg
I denne efterårstid bliver der skudt rigtig mange fasaner rundt om i det danske land, på de forskellige selskabsjagter. Det betyder også, at der er god mulighed for at få fingrene i noget dejligt fasankød. Mange folk vil nok mene at fasan kød er tørt og ikke smager af noget. Det er dog muligt at få det til smage fortrinligt. En måde herpå er at få røgede fasanbryster med røræg og rugbrød/brød. Smagen er helt i top, og det er en rigtig god og nem måde at få fasan kød på.
Fremgangsmåde:
Tag de frosne bryster op af fryseren og lad dem tø et par timer. Brysterne skal helst være let frosne, da det gør det nemmere at skære dem i tynde skiver. Efter ca. et par timer, kan man skære i dem med en skarp kniv. Der skæres tynde skiver, ca 2-4 mm i tykkelse som vist på billedet nedenfor.
Herefter skal man vente på at skiverne er tøet helt op, og røræggen er klar. Man kan evt. tilsætte en cremefraiche, som vist på det øverste billede for at “peppe” retten lidt op.
Opskrift til Cremefraiche:
¼ lt. cremefraiche
1lille hakket rødløg
1-2 fed finthakkede hvidløg
1 spsk. fuld hakkede kappers
1 hakket kogt æg
3-4 spsk. revet ost
Det hele røres sammen og smages til med salt og peber og stilles på køl.
Røgede fasanbryster kan købes hos udvalgte slagtere og vildthandlere.